zondag 22 mei 2011

Allemaal kleuren

image

Op maandag ging onze kleurenweek van start. Elke dag kwam er een kleurtje aan bod dat we ontdekten. We gingen eerst thuis op ontdekking naar de kleur van de dag en dan mochten we het juiste voorwerp in de juiste kleur meebrengen naar de klas. In de kring mochten we dan vertellen en kreeg ons voorwerp een ereplaats. Op vrijdag werden alle kleurtjes door elkaar gemixt en mochten we de kleuren sorteren!

kleuren 006 kleuren 007 kleuren 009

Elke dag werken we in ons Julekes kleurboekje!

image

We luisterden naar het verhaal van Jules die op zoek ging naar een mooi kleurtje om zijn kamer te schilderen. Geel of blauw? Jules kan niet goed kiezen… Dan kiest hij maar beide kleurtjes. Papa mengt de kleuren door elkaar en krijgt een nieuwe kleur! Groen!! We proberen ook zelf geel en blauw te mengen en maken zo onze eigen groene verf!

image

image

Elke dag maken we een kleurenwerkje in het kleurtje van de dag. Op maandag schilderen we een gele zon en op dinsdag bekleven we de kikker met groene snippers. Woensdag mogen we aan de slag met waskrijtjes en geven we de kersen een mooie rode kleur en op donderdag stempelen we de wolkjes blauw met watjes. Zo hebben we alweer lekker kunnen experimenteren met verschillende technieken.

IMG_0406 IMG_0393 IMG_0396 IMG_0397 IMG_0405

Nijntje heeft een groene neus, een groene neus, een groene neus,Nijntje heeft een groene neus ze heeft een groene neus! Elke dag kreeg de neus van Nijntje een ander kleurtje en zongen wij het liedje… Ook wij kregen een groene neus op dinsdag…

IMG_0392 IMG_0399 IMG_0400 IMG_0401 IMG_0402 IMG_0403 IMG_0404

Er kwam heel veel speelgoed in verschillende kleurtjes aan bod deze week:

kleuren 005 kleuren 001 kleuren 002 kleuren 003 kleuren 004

image

Ziezo onze jules heeft terug kleur! Wij weten nu veel over de kleurtjes en volgende week starten we alweer een nieuw thema: De boerderij!

Prettig weekend!

En nog even ter herinnering: woensdag is het klasfoto!!

Geen opmerkingen: