donderdag 16 september 2010

Thema “lekker fruit”

Tijdens onze voorbije week maakten de kindjes spelenderwijs
kennis met gezond en lekker fruit.  Onze kinderen zijn de toekomst van morgen en we vinden het natuurlijk allemaal belangrijk dat ze gezond en fit opgroeien. 

De kindjes mochten deze week fruit meebrengen van thuis en elke dag proefden we iets anders. 

thema fruit 011

Op maandag stond de appel centraal.  Iedereen kreeg een lekker stukje appel.  De appel werd ook heel erg goed bekeken in ons klasje.  De verschillende kleuren van schil kwamen aan bod alsook het klokhuis en de pitjes daar binnenin. Na de grondige waarneming mochten we zelf een appeltje proberen maken met klei en in de kring luisterden we naar een verhaaltjes van een appeltje met een vlekje.   We hadden ook een boomgaard in de klas waar we appels en peren konden plukken.  Daarbij moesten we wel heel goed opletten of we de juiste kleur in het juiste potje stopten!

thema fruit 010 thema fruit 015 thema fruit 018 thema fruit 029 thema fruit 032 thema fruit 035 thema fruit 037 thema fruit 031thema fruit 039 thema fruit 041 

Op dinsdag stond de peer centraal.  Ook nu deden we een uitgebreide waarneming.  Er vertelde ook een kindje dat fruit eten heel gezond is want er zitten mieniemientjes in ;-)  Ja, vitamientjes zijn heel erg gezond en ook sporten is gezond en dat deden we dan ook in de turnles bij juf Annikki. 

In de kring schilderde de juf een grote peer en wij keken naar welk fruit het zou worden, met een gezellig muziekje op de achtergrond.  Nadien leerden we het versje van meneertje peertje en daar werd een knutselactiviteit aan verbonden!

 thema fruit 046

We proeven peren uit de boomgaard en pruimen uit de tuin!

thema fruit 048  thema fruit 049 thema fruit 047 thema fruit 050

Ons versje:

Meneertje peertje is zo wit

 thema fruit 051

Ik schilder geel, ik schilder groen

 thema fruit 053 

Vouwen, wrijven,

 thema fruit 055thema fruit 063

Meneertje peertje opendoen

  thema fruit 057

Woensdag kwam nijntje langs in de poppenkast en ze zeurde wel een beetje hoor want ze lust helemaal geen fruit!  Toch moest ze wel een keertje proeven en wat bleek….  Na lang aandringen lustte ze toch wel een lekker stukje fruit! 

We proefden nadien zelf van lekkere banaantjes en maakten een grappige tekening van een gek aapje met een banaan. 

De knipschaar van de juf kwam tot leven op muziek en die knipte  (je raadt het al!) een BANAAN!

thema fruit 078 thema fruit 079 thema fruit 080 thema fruit 081 thema fruit 082 thema fruit 083 thema fruit 088 thema fruit 087 thema fruit 090

Donderdag was het een gekke dag want alles was anders dan anders!  Er kwamen zeven kindjes uit de eerste kleuterklas ons vergezellen want hun juf moest naar het ziekenhuis!

( ALVAST VEEL BETERSCHAP VOOR JUF MARISKA VANUIT DE NIJNJTESKLAS!!)

En er kwam een meester op bezoek bij ons op school.  De schrijver Guy  Daniëls kwam met zijn grote tent een verhaaltje vertellen over een spin die een web leerde weven. 

 thema fruit 116 thema fruit 154 thema fruit 137 thema fruit 151 thema fruit 168

Tussendoor was er toch ook nog tijd voor fruit… 

We proefden van heerlijke druiven en ook nog van pruimen uit de tuin van Amaryllis.

We deden een schaduwspel met verschillende stukjes fruit. Eerst in de kring en nadien helemaal alleen aan de knutseltafel.

Het verhaal dat Naman meebracht naar de klas werd in de kring gelezen.

 thema fruit 070 thema fruit 071 thema fruit 086 thema fruit 170

‘s vrijdags gaan we alweer turnen.  Na het vele sporten hebben we weer nood aan gezonde vitamientjes dus proeven we alweer van lekker fruit en ditmaal de appelsientjes.

Nadien mogen we schrijfdansen en doen we alsof we in de boomgaard zijn.  We plukken de stukken fruit bovenin de boom en rapen de fruitjes op de grond op! 

Nu zijn onze stukjes fruit allemaal op!  Tot volgende week!

thema fruit 073 thema fruit 075

Geen opmerkingen: